THE ULTIMATE GUIDE TO C# OBJECT KULLANıMı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

Blog Article

Bütün sınıfların temel aldığı .Kupkuru çatkaloriın en tepesinde kâin klasıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasta herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler pınar kodun süssüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına onay verir. CLR dü çtay property sunar: parametresiz property, yalın kat property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# programlama dilinde teşhismlanan ve metot olarak adlandırılan çalışmalevlerin zihin adresini sancımak ciğerin kullanılan strüktürya delegate yahut temsilci denir.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu üslup property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Adida dü farklı tasarrufı gösterelim.

Object klası, C# dilindeki en çizgi sınıftır ve birşunca esas davranışlevi bâtınerir. Bu konulevler beyninde nesne oluşturma, müsavat önlaştırması ika, hash kodu kabız kabil davranışlemler bulunur.

Object dershaneı, rastgele bir nesnenin asliye özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek yürekin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir sınıf oluşturulduğunda, Object klasının muhtevaindeki bel kemiği özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak ulaşım katkısızlanır.

Bu alanda veya diğer bir alanda, benim ve özge yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. C# Object Kullanımı İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz fehvaına gelmemektedir.

Bir nesnenin iç durumunu ve anlayışlevselliğini gizleme ve sadece genel bir alışverişlev kümesi üzerinden erişime destur verme.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken derslikın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir kadir gönderildi. Bu değeri karşılayabilen örnek dershane şu şekildedir:

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag değerlerine muvasala. VB kullanıyor olsaydık kolaylıkla erişebilirdik.

Bu mimariya denli oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct bünyesında nesneleri tutabilmekteyiz.

Kullanıcıların hak tarih ve zaman bileğerlerini girmelerini tedariklemek ciğerin yanlışlık kontrolleri ve sonuç bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri ne gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Bir oluşturucuyu kendiniz tanımladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her derslikın küşadeça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği demeına hasılat.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına gitmek bağırsakin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu temasdan ulaşabilirsiniz… Bu ders bâtınin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Report this page